četrtek, 17. oktober 2013

Odprti dostop – znanost, kultura in politika

Ob mednarodnem tednu odprtega dostopa vas vabimo na dogodek z naslovom »Odprti dostop – znanost, kultura in politika«. Na dogodku bo moč prisluhniti trem predavateljem: Andrea Murnik, Vuk Ćosić in Simon Macuh.
Predavanja bodo potekala 23.oktobra ob 17.00 uri v Nemški knjižnici Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani. Po predavanjih bo krajša panelna debata.
Andrea Murnik je nekdanji galerist slovenskega rodu, ki je med drugim študiral psihologijo percepcije. Prof. Murnik v svojih predavanjih obravnava različne metode percepcije umetnosti ter umeščanje teh metod v druge življenske situacije. Njegovo predavanje bo nosilo naslov: "The NisemTu research centers and the ARI (Art Reality Identification) workshops - An experience of providing free knowledge" in bo potekalo v angleškem jeziku.
Vuk Ćosić je slovenski spletni umetnik beograjskega rodu. Je pionir net.arta, nove umetniške zvrsti, ki je za izražanje uporabljala predvsem spletne tehnologije. Zase pravi, da tudi dandanes ostaja no land's man - postgeografski človek in spletni pionir, ki je na svojo generacijo umetnikov ponosen.
Simon Macuh je je celjski umetnik, ki se ukvarja s performansom, zvokom, kiparstvom, videom in zvokom. Danes preko svoje prakse združuje teorijo in umetnost na način, ki omogoča, da dejavnost mišljenja postane materija. Bistvena značilnost njegovega umetniškega udejstvovanja je ukinjanje avtorstva.
V odprti diskusiji bomo razpravljali o odprtem dostopu tako iz vidika znanosti, kot kulture in politike.
Udeleženci ste vljudno vabljeni k aktivnemu sodelovanju.
Predavanja bodo posneta in jih bo kasneje moč videti preko spleta.
Spletni naslov bo naknadno objavljen na spletnih straneh Centralne tehniške knjižnice (http://www.ctk.uni-lj.si/).
Vljudno vabljeni!







0 komentarjev: