ponedeljek, 20. april 2015

TEMA Technology and Management

Zbirka TEMA vsebuje bibliografske zapise z izvlečki, ključnimi besedami oz. deskriptorji iz mednarodne in nemške znanstvene in strokovne literature (revije, konferenčni zborniki, poročila, disertacije itd.) s področja tehnike in menedžmenta. Vsebuje informacije o razvoju in raziskavah, inovacijah, novih izdelkih, opremi in procesih na področjih strojništva, procesne tehnike, elektrotehnike in elektronike, informacijskih tehnologij, energetike, materialov, tekstilne tehnologije, medicinske opreme, rudarstva, menedžmenta in organizacije. Pokriva časovno obdobje od leta 1968 dalje.

Bibliografski del zapisa je pretežno v nemščini, izvlečki pa v nemščini in/ali angleščini. Pri iskanju je možno uporabljati angleške ali nemške izraze, pojme iz kontroliranega seznama deskriptorjev “Thesaurus Engineering and management” in kode iz WTI klasifikacije.

TEMA vsebuje več podzbirk z ožjo tematiko, po katerih lahko iščemo tudi samostojno (izbor na vstopni strani): DOMA® (strojništvo), ZDE (elektrotehnika, elektronika in energetika), WEMA Materials® (materiali), BEFO (menedžment in organizacija), TOGA® (tekstilna tehnologija), MEDITEC (medicinski inženiring), BERG (rudarstvo) in ENTEC (energetika). V portal TecFinder je vključena še zbirka TEMotive (električna mobilnost).

Zbirka je dostopna na lokacijah Univerze v Ljubljani, CTK in NUK ter z oddaljenim dostopom za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani, ki so člani knjižnic UL.

Povezava do uporabniškega vmesnika je: http://193.2.8.20/login?url=http://tecfinder.fiz-technik.de/tecfinder/faces/facelets/database/database.jsp?APPL=ctk . Vljudno vabljeni k uporabi!

0 komentarjev: