torek, 13. november 2012

Policijski psi v CTK!!

V petek, 16.11.2012 ob 9.00 uri pridite v CTK pogledati, kaj delajo policijski službeni psi! "How how!" :)

2 komentarjev:

Unknown pravi ...

CTK pesjak

Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani – pesjak s policijskimi kuzlami in službeno policijskimi cucki


O Centralni tehniški knjižnici Univerze v Ljubljani/CTK LJ beremo javno: "Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani je visokošolska knjižnica in specializirani informacijsko dokumentacijski center tehniških in prirodoslovnih strok. Njeno poslanstvo je usklajeno s poslanstvom Univerze v Ljubljani. Knjižnica se nahaja na Trgu republike 3 (stolpnica TR3). Uporabnikom so na voljo sodobno opremljene čitalnice, 20.000 knjig in revij v prostem pristopu, standardoteka, fotokopirnica in druga računalniška oprema za uspešen študij," kar je očitno neresnica, saj je, kot sedrejansko dogaja, postala CTK LJ pravi policajski pesjak, in sicer akademska raven študentske in intelektualne mladine se lahko počuteva v psihokulturni prispodobi, kakor da gre zdaj za kuzleke in kuzlice, namreč, spet objavljeno spletno, sicer pa z lepaki v CTK LJ:

torek, 13. november 2012Policijski psi v CTK!!
V petek, 16.11.2012 ob 9.00 uri pridite v CTK pogledati, kaj delajo policijski službeni psi! "How how!" :)

Avtor Tilen Mandelj ob torek, november 13, 2012
Oznake: CTK, policijski psi
Kraj: Trg republike 3, 1000 Ljubljana, Slovenija


Kdor si je to sprevrženost v CTK LJ iznoril, ko se CTK LJ sprevrže v policijski pesjak, bi moral odgovarjati, in ko bi izgubil nemudoma službo tako, da ne bi smel opravljati podobnih del v katerikoli knjižnici Evropske unije, z ustreznim odgovorno kulturnim bibliotekarskim priporočilom, bi bila stvar tudi takoj urejena.
Ker da je Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani pravzaprav definitivno visokošolska knjižnica in specializirani informacijsko dokumentacijski center tehniških in prirodoslovnih strok prav Univerze v Ljubljani, nimajo dostopa v te kulturne prostore študija in učenosti oboroženci, ne pendrek ne službena pištola ne vezice ne policijske lisice ali vezice, torej nobena uniforma organov pregona, kaj šele, da se Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani je visokošolska knjižnica in specializirani informacijsko dokumentacijski center tehniških in prirodoslovnih strok sprevrže v delovni pesjak.

Vladimir Gajšek, slovenski književnik, prevajalec in nevladni diplomat

Miro Pušnik pravi ...

Spoštovani,


Visokošolske knjižnice vedno bolj postajao tudi družabni prostori, v katerih imajo uporabniki možnost popestritve vsakdanje uporabe virov in storitev z različnimi dejavnostmi in programi. V nekaterih knjižnicah organizirajo plese in rave zabave, v drugih koncerte, razstave ipd... Tako tudi v CTK občasno organiziramo prireditve, ki nimajo neposredne zveze s primarno dejavnostjo knjižnice, so pa poučne, zanimive in popestrijo včasih mukotrpne ure študija ob velikokrat suhoparni študijski snovi.

Naj ob tem omenimo, da je knjižnica odprta prav za vse, uniformirane in neuniformirane ljudi, zaposlene in brezposelne, invalide na vozičkih in tudi take, ki jih spremljajo psi. Prav odprtost najširšemu krogu uporabnikov, davkoplačevalcev ali občanov, kakor koli jim že rečemo, po našem mnenju zagotavlja poslanstvo, ki doliči akademski instituciji kot je naša knjižnica.

S predstavitvijo šolanja in praktičnega prikaza dela policijskih psov nismo želeli nikogar užaliti. Naj omenim, da smo pri uporabnikih knjižnice s prireditvijo naleteli na dober odziv. Ob tem smo se naučili, da se da z veliko dobre volje in potrpljena doseči mnogo ciljev, ki si jih zadamo v življenju. V časih, v katerih živimo, imajo taka spoznanja velik pomen. V CTK smo veseli, da s svojim delom pripomoremo k temu.

Miro Pušnik, direktor CTK