ponedeljek, 27. februar 2012

Zbiranje zamaškov za društvo "Never give up" v prostorih CTK




Humanitarno društvo "Never give up" (http://www.nevergiveup.si/home) je športno humanitarne narave. To pomeni, da preko športnih aktivnosti in zbiranja plastičnih zamaškov pomagajo pomoči potrebnim. V prvi vrsti so tu tisti, katerim je sreča obrnila hrbet.

Preko društva (http://zamaski.ngu.si/index.php) se letno zbere okoli 200 ton zamaškov, katere potem odpeljejo v Črno na Koroškem in Grosuplje. Za vsako tono zbranih zamaškov, se na TRR družine, za katero se zamaški zbirajo, nakaže 300€. Če povemo, da en zamašek tehta približno 2g, potem si lahko predstavljate, kakšne količine zbranih zamaškov prepeljejo na leto.

25. in 26. 2. 2012 se je na Bledu odvijal humanitarni projekt "Tečem, da pomagam" (http://www.nevergiveup.si/our-mission/never-give-up---tecem-da-pomagam---bled-2012), na katerem sta tekla tudi dva zaposlena iz CTK. Na tem dogodku je padla odločitev, da se bodo odslej tudi v prostorih CTK zbirali zamaški, tako med zaposlenimi, kot tudi med uporabniki. Zbrani zamaški bodo nato predani v roke ekipi "Never give up", ki bo poskrbela za njihovo nadaljnjo distribucijo.

Vsi naši uporabniki ste torej vabljeni, da pomagate ekipi "Never give up" in z zbiranjem zamaškov, za katere vas prosimo, da jih odlagate v za to namenjene škatle, ki so postavljene na ekoloških otočkih v CTK, tudi vi pomagate tistim, ki pomoč nujno potrebujejo! 

Že vnaprej HVALA, da boste postali del ekipe, ki ji ni vseeno, kaj se dogaja okoli njih ter da se boste z njimi borili za to, da se na obraze tistih najbolj nesrečnih ponovno vrne nasmeh!

Akcija bo potekala do nadaljnega :).

0 komentarjev: