petek, 17. februar 2012

SciFinder Scholar na spletnem vmesniku https://scifinder.cas.org

Zbirka SciFinder Scholar bo od 30.12.2011 dostopna le na spletnem vmesniku. Za uporabo spletnega vmesnika se je potrebno registrirati. Registracija je možna le iz računalnikov, ki so v prostorih UL, uporaba pa bo možna tudi od doma preko VPN oziroma oddaljenega dostopa. Pri registraciji morate navesti svoje ime, priimek in veljaven elektronski naslov ter določiti uporabniško ime in geslo. Za uporabniško ime predlagamo "imepriimek" (brez narekovajev) ali pa kar e-mail, geslo pa mora biti dolgo najmanj sedem znakov, pri čemer mora biti v geslu vsaj ena številka, ena velika črka in en od posebnih znakov (@,#,%..) - več o geslih izveste tukaj. Na koncu si morate izbrati tudi varnostno vprašanje in določiti odgovor nanj, ki boste potrebovali v primeru, da boste geslo pozabili.

Registracija
Po uspešno končanem prvem delu registracije dobite na svoj elektronski naslov sporočilo, v katerem morate klikniti na poslano povezavo. S tem je registracija končana in lahko pričnete uporabljati SciFinder Scholar. Trenutno so na novem vmesniku možni 3 sočasni uporabniki.

Novi SciFinder Scholar: (https://scifinder.cas.org)
Prosimo, da se po končanem delu obvezno odjavite s klikom na povezavo "Sign Out", ki je v levem zgornjem kotu pod napisom"SciFinder". Če okno samo zaprete, vaša seja traja še 20 minut in v tem času se namesto vas ne more prijaviti nov uporabnik.

0 komentarjev: